Tractaments

Els teus peus en bones mans

Podologia de l'esport

No importa l’activitat esportiva amb la qual estigueu involucrat, els peus han d’estar funcionant el millor possible. Els esports laterals agressius com l’esquaix, el tennis, el futbol i el bàdminton poden ser molt durs sobre els peus, genolls i malucs. 

Abans d’implicar-se en aquests esports, pot ser una bona idea tenir un especialista en peus que realitzi un examen biomecànic complet per a reduir la possibilitat de lesions.

Algunes recomanacions:

 • Els mitjons han de ser de fibres naturals per tal d’evitar la humitat de la pell i ajudar a prevenir les butllofes i el peu d’atleta.
 • Evita anar descalç.
 • Per evitar un esquinç de turmell i altres lesions, cal utilitzar el calçat adequat a les característiques de l’activitat.
 • Les sabates s’han de canviar sovint per evitar que el seu estat repercuteixi en la salut del peu.

Peu diabètic

La incidència de la diabetis ha augmentat dràsticament en les persones majors de 40 anys, i és una malaltia que afecta fins al 15% de la població major de 65 anys.

La gravetat de les complicacions del peu diabètic no està necessàriament relacionada amb la gravetat de la malaltia. 

La majoria de les complicacions ocorren en pacients amb formes més lleus de diabetis, com els que tenen diabetis mellitus i no depenen de la insulina (tipus II),  representen la gran majoria de la població diabètica. 

Callositats

Què és un Cal·lus?
Un cal·lus és un engrossiment de la capa superficial de la pell. Això sol ser conseqüència de la pressió. Els cal·lus sovint es formen a la base del peu, el taló i la part inferior del dit gros, són més comunes en dones que en homes.

Com es forma un cal·lus?
La formació de cal·lus és causada per una acumulació de cèl·lules mortes de la pell que s’endureixen i espessen sobre una àrea del peu.

Els símptomes més comuns són:

 • Un creixement dur normalment a una distròfia de qualsevol part del peu
 • Un augment de la incomoditat en sabates estretes o de taló alt

Les causes més comunes dels cal·lus són:

 • Sabates de taló alt
 • Desalineació dels ossos metatarsians
 • Botes massa petites o estretes
 • Anormalitats de la marxa
 • Peus plans
 • Arcades altes
 • Metatarsià excessivament llarg
 • Obesitat
 • Tendó d’Aquil·les curt

El tractament dependrà de la causa del cal·lus. Aplicar coixinets al voltant del cal·lus sovint ajudarà a alleujar la pressió.

Podologia Infantil

Alguns símptomes comuns d’un peu pla són:

 • Una aparença plana a un o els dos peus

Quines són les causes del peu pla?

Els peus plans dolorosos en els infants poden ser causats per una condició anomenada “coalició tarsal”. Aquesta és una condició en la qual dos o més dels ossos del peu es fusionen entre si, limitant el rang de moviment i sovint conduint a un peu gros.

Els peus plans també poden ser causats per arcs caiguts degut al valguisme.

Si els peus plans causen dolor, es requereix una avaluació amb un especialista per determinar la causa subjacent. El tractament exacte dependrà de la causa dels peus plans

“Cuidar els teus peus assegurarà el teu benestar”

Ortesis de silicona

El peu i el turmell són la base de la postura global dels nostres cossos i poden afectar el funcionament i el benestar general del teu cos.

Aquests dispositius fets a mida estan dissenyats per alleujar el dolor i el malestar. L’ortesi feta a mida permet a les articulacions i ossos del peu funcionar de forma més eficient, tant en bipedestació com en dinàmica.

Aquest tractament es recomana per a:

 • Artritis
 • Artrosis

Gonàlgies

El dolor de genoll és un problema comú amb moltes causes, des de lesions agudes fins a complicacions mèdiques.
El dolor de genoll pot ser localitzat a una àrea específica del genoll o ser difós per tot el genoll i sovint s’acompanya de restriccions físiques.

Un examen físic minuciós normalment establirà el diagnòstic del dolor del genoll.

Pot originar-se en qualsevol de les estructures òssies que comprometen l’articulació del genoll (fèmur, tíbia, peroné), la genollera o els lligaments, tendons i cartílag (meniscus) del genoll.

El dolor de genoll pot ser agreujat per l’activitat física, així com l’obesitat, afectada pels músculs circumdants i els seus moviments, i ser provocat per altres problemes (com una lesió al peu)

Dolors
Musculars

El peu és una estructura anatòmica complexa que es pot veure afectada per una malaltia general o del propi peu.
Els arcs del peu són les estructures primàries que controlen la quantitat de força transmesa al cos.

Quan les molèsties a causa del dolor al peu interfereixen amb les seves activitats normals, s’hauria de buscar assessorament mèdic.
El peu conté estructures de teixit ossi, lligaments, múscul/tendó, nervis, vasos sanguinis, pell i teixit tou. La malaltia de qualsevol d’aquestes estructures al peu pot causar dolor.

El tractament del dolor als peus dependrà de la causa del dolor i pot implicar medicació, reforç, estirament, teràpia física, immobilització o cirurgia.

Ungla
Encarnada

Les ungles encarnades poden ser molt doloroses. Pot començar al canal de l’ungla i provocar dolor en aquesta zona. Pot causar una infecció.

També són relativament comuns per als corredors o aquells esports d’alt impacte on hi ha una pressió repetida sobre el dit des de la part frontal de la sabata.

Per reduir la possibilitat de patir-ho, les ungles del peu haurien de ser tallades rectes, no arrodonides. El calçat fort, o la pressió sobre el dit del peu també pot contribuir a la formació d’ungles encarnades, que sovint poden afectar els futbolistes i jugadors de rugby.

Fongs

Per a saber si un pacient té fongs en les ungles, un podòleg examina les ungles i la pell pròxima.

És important revisar la pell perquè el fong es pot propagar. És possible que ja tingui una infecció en la pell causada per fongs com el peu d’atleta.

Els símptomes d’una ungla per fongs:

 • Engruiximent de la placa de l’ungla
 • Descoloració: groc / marró / fosc / blanc
 • Taques blanques en la placa de l’ungla
 • Aixecament de l’ungla

Per a desfer-se de la infecció, haurà de tractar totes les àrees infectades. El tractament generalment comença amb el seu podòleg retallant l’ungla infectada, fins que s’adhereix al dit.